[dhvc_form id="156"]

Våra producenter

Champagne Pertois-Lebrun

399 rue de la Libération
51530 Cramant
Frankrike

Pertois-Lebruns historia går tillbaka till början av 1900-talet, men firman bildades slutligen 1955 genom giftermålet mellan Paul Pertois och Francoise Lebrun.

2015 firade Pertois-Lebrun 60 år som producent. Idag drivs företaget av brorsönerna Antoine och Clément Bouret som representerar den femte generationen vinodlare i familjen. Clément är utbildad vid Lycée viticole de la Champagne i Avize och är den av bröderna som har huvudansvaret för utvecklingen av vinodlingen och vinmakandet. Antoine har en bakgrund som konsult i Paris, har vitaliserat Pertois-Lebruns kommersiella profil och är den som främst arbetar med marknadsföring, utställningar och företagets internationella verksamhet.

Pertois-Lebrun har odlingar i fem Grand Cru-byar i Côte de Blancs: Cramant, Le Mesnil-Sur-Oger, Choilly, Oiry och Oger.

Man odlar enbart chardonnay-druvor. Man arbetar med hållbara odlingsmetoder där både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersätts med organiska alternativ och där man behandlar vinodlingarna reaktivt snarare än preventivt, allt för att minska miljöpåverkan. Metoderna leder även till att man avsiktligt får något mindre skördar men med druvor av hög kvalitet och koncentrerad arom. Sedan 2019 är man certifierad enligt två franska standarder: Haute Valeur Environnementale och den lokala Viticulture Durable en Champagne.

Besök deras hemsida här.

Champagne Bergeronneau-Marion

22 rue de la Prévoté
51390 Ville-Dommange
Frankrike

Champagne Bergeronneau-Marion är baserade i Ville-Dommange, strax söder om Reims. Firman är ett familjeföretag som drivs av Florent Bergeronneau, som är vinodlare i andra generationen, tillsammans med sin hustru Véronique (född Marion), också uppväxt i en vinodlarfamilj. Deras barn Virginie och Fabien är även engagerade i företaget som tredje generationen – båda har dessutom börjat göra champagne under eget namn. Firmans odlingar finns i Montagne de Reims och upp mot St. Thierry-massivet nordväst om Reims. Man odlar till största del Pinot Noir men har även odling av Chardonnay och Pinot Meunier. Man arbetar med hållbara odlingsmetoder och sedan 2004 är både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersatta med miljövänliga alternativ. Man är certifierad enligt den franska standarden Haute Valeur Environnementale och för närvarande pågår arbete med att certifieras som ekologisk producent enligt EU:s regelverk.

Större delen av odlingarna är klassade som Premier Cru och flera av företagets andra viner har erhållit internationella priser och uppmärksamhet. Idag producerar Bergeronneau-Marion 80 000 flaskor. Den största delen av produktionen säljs i Frankrike, men man har även export till Österrike och Italien – och Sverige!

Besök deras hemsida här.

Champagne Virginie Bergeronneau

Virginie Bergeronneau är inte bara verksam i familjens företag Bergeronneau-Marion utan gör även champagner under eget namn. Virginie eftersträvar en egen profil på sina champagner och är på god väg genom de utmärkelser hon vunnit hittills. Hennes egna odlingar ligger främst i Ville-Dommange och grannbyn Sacy och är klassade som Premier Cru. Av naturliga skäl är produktionen liten, ungefär 5000 flaskor om året görs under namnet Virginie Bergeronneau.

Virginie Bergeronneau har ingen egen hemsida, men du hittar henne på Facebook här.

Champagne Fabien Bergeronneau

Fabien Bergeronneau är gör liksom sin syster champagner under eget namn. Hans första skapelse var en vit Coteaux Champenois men nu är flera champagner under utveckling.

Domaine Tornay-Hutasse

Rue du Haut Petit Chemin
51150 Bouzy
Frankrike

Tornay-Hutasse är baserade i Bouzy, en Grand Cru-by nordöst om Epernay som är känd för sin Pinot Noir. Man gör champagne under två namn,  Bernard Tornay och Fernand Hutasse. Firman är ett familjeföretag som drivs av Nathalie och Rudy Hutasse. Man är andra generationen under etiketten Bernard Tornay, Nathalies far. Fernand Hutasse var Rudys farfar. För att spela på ursprunget så benämner man sortimentet under namnet Bernard Tornay som ”La Cave de Madame” och sortimentet under Fernand Hutasse som ”La Cave de Monsieur”.

Ambitionen är att göra moderna champagner som ändå bevarar det traditionella hantverket i champagne. Tornay-Hutasse har Grand Cru-lägen i Bouzy (av deras totalt 22 hektar finns 13 här), Ambonnay och Tours sur Marne. Tornay-Hutasse Grand Cru-champagner domineras således av Bouzy men innehåller även druvor från de andra byarna.

Tornay-Hutasse har även odlingar i en del Premier Cru-byar: Damery, Hautvillers, Trepail, Bisseuil, Mareuil sur Ay, Cumieres, Vertus och Tauxieres. Man har även odling inne i själva Epernay.

Besök Tornay-Hutasse hemsida här.

Champagne Liébart-Régnier

6 Rue Saint-Vincent
51700 Baslieux-sous-Châtillon
Frankrike

Liébart-Régnier grundades av Lucien Liébart och Georgette Régnier 1960 och drivs idag av Laurent och Valérie Liébart tillsammans med döttrarna Alexandra och Marion.

Familjen äger 11 hektar i hjärtat av Vallée de la Marne. De sträcker sig över båda stränderna av Marne i Vauciennes och Baslieux sous Châtillon. Man odlar alla sju druvsorter som är tillåtna i Champagne: de vanliga, Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay men även de mer udda, Arbane, Petit Meslier, Pinot Blanc och Pinot Gris. Man vinifierar både i ståltankar och ekfat.

Liébart-Régnier arbetar med miljövänliga och hållbara odlingsmetoder och har certifierats på nivå 3 i den franska standarden Haute Valeur Environnementale sedan 2015. Sedan 2018 är man även certifierade enligt Champagnes egen standard Viticulture Durable en Champagne. En spännande producent med högklassiga champagner. Besök Liébart-Régniers hemsida här.