[dhvc_form id="156"]

Om oss

”Jag har varit champagneälskare i 20 års tid. Med tiden har både mitt intresse och min kunskapsnivå utvecklats, både genom att prova olika producenter, druvor och årgångar och inte minst genom många besök på plats i Champagne.

Under 2014 började idén bakom Conveija att gro och under våren 2015 fick jag möjligheten att förverkliga idén och starta import av champagne till den svenska marknaden.

Min ambition med Conveija är att erbjuda champagner från mindre odlare med en intressant historia eller filosofi, viner som håller en hög kvalitetsnivå och som har något ”extra” samt fått positiv uppmärksamhet. Allt detta till ett attraktivt pris.

Jag är glad att få representera fem intressanta odlare i Sverige. Pertois-Lebrun var den första producenten Conveija tog in sommaren 2015 – en mycket högklassig producent som fått stor uppmärksamhet. 2017 lanserade vi Bergeronneau-Marion, en Premier Cru-producent, som med sin unika Clos des Bergeronneau har nått en trogen publik. Även barnen Virginie och Fabien gör egna champagner. 2018 var det sedan dags för Domaine Tornay-Hutasse, en Pinot Noir-orienterad odlare från Grand Cru-byn Bouzy. 2019 lanserade vi Minière, en producent från byn Hermonville som låter alla sina champagner vinifieras på ekfat. Och senaste tillskottet, augusti 2022, är Liébart-Régnier, en producent som använder samtliga sju druvor som är tillåtna i Champagne.

Under kommande år planeras för lansering av ytterligare champagner som möter de urvalskriterier jag ställt upp för Conveija.”

Erik Haeffler

Grundare och VD för Conveija AB